Göz Altı Tedavileri
Gözaltı tedavileri; dolgu, mezoterapiler, kökhücre, lazer gibi birçok yöntemin teki veya birkaçının birleşimiyle mümkündür.
Göz Çevresi Problemleri Nelerdir?
- Morluk.
- Halka oluşumları.
- Kararma (göz çevresinde karanlık görüntü.)
- Kırışma, çizgilenme
- Göz kapaklarında oluşan ödemler.
- Torbalanma gibi problemlerdir.
Göz Çevresi Problemleri Neden Oluşur?
Göz çevresinde oluşan kırışma, morluk, torbalanma, çizgilenme ve karanlık görüntüler çeşitli sebepler ile oluşmaktadır. Bu sebepler hem kalıtsal hem de edinimseldir.
Kişinin ten rengi, göz çevresi rengi yapısal olarak koyu olabilir. Bu bölgedeki deri incedir ve hassas olan derilerde, yapısal olarak torbalı görüntü ve morluklar söz konusu olabilir.
Bunun yanı sıra, göz çevresindeki deri hassastır. Kolay deforme olur ve bir çok yıkıcı yan etkiden çabuk etkilenir. Yıkıcı olan,
- Uzun süre bilgisayara bakmak.
- Tütün ürünü ve alkol tüketimi.
- Gözleri fazla yormak.
- Göz bozukluğu olduğu halde gözlük kullanmamak.
- Yoğun göz makyajı yapmak ve makyajı günlük olarak temizlemeden uzun süre kullanmak hatta aynı makyaj üzerine yeniden göz makyajı yapmak.
- Kalitesiz kozmetik ve bakım ürünleri kullanmak gibi sayısız etkiler nedeni ile göz çevresi problemleri yaşanır.
Göz Çevresi Problemleri Nasıl Çözümlenir?
Göz altı ışık dolgusu özel bir enjektör yardımıyla, göz kapağının hemen altındaki bölgeye, Hyaluronik asit aktarılır. Bu enjektör sivri olmayan özel bir yapıya sahiptir. Böylece uygulama sonrasında göz altı bölgesinde herhangi bir morluk ya da ödem riski oluşmaz. İşlem sırasında kullanılan özel kanüller sayesinde göz altında oluşabilecek hacim kayıplarının önüne geçilmiş olur.
Göz çevresi mezoterapileri ile ilgili yaşanan estetik olmayan görüntülerin çözümü için uygulanan tedavilerden biri söz konusu olan canlandırıcı kokteyllerdir. Bu canlandırıcı kokteylin içeriği ile ilk uygulamadan tibaren şikayetlerde azalma görülebilir. Bunun yanı sıra kokteyl ile diğer estetik uygulamalar kombin edilebilir. Kombin edilebilecek uygulamalardan biri de göz altı ışık dolgusu olabilir.
Göz Çevresi İçin Bu Tedavi Nasıl Yapılır?
Göz çevresi için mezoterapiler, çok ince uçlu iğnelere sahip olan enjeksiyonlar ile yapılır.
Uygulama için hazırlık aşaması tamamlandıktan sonra tedavi başlar. Hazırlık aşaması şu şekildedir,
- Hastanın göz çevresi tonik ile temizlenir ve makyajdan, kirden arındırılır.
- Göz çevresinde silinebilir kozmetik bir kalem ile çizimler yapılır. Bu çizimler göz bebeği merkez alındıktan sonra, göz çecresinine n uç noktasına kadar bazı noktalar belirlenerek yapılır. Bunun amacı enjeksiyonların doğru noktalara uygulanıp çok yönlü bir etki yaratılmasıdır.
- Hazırlık aşaması tamamlandıktan sonra, hedef noktalara sırası ile batım yapılarak mezo ilacı aşılanır. Bu aşılamanın dozu doktor tarafından belirlenir. Doz, hastanın göz çevresindeki deri yapısı, ten rengi, problemlerin derecesi ve hastanın yaşı temel alınarak hesaplanmaktadır.
Göz Altı Kök Hücre Tedavisi
Mezenkimal kök hücreler veya febroblastlar ile göz altı ışık dolgusu yapar gibi uygulanan teknik ve tedavi ile göz altı ve çevresinin anti agingi yani kırışıklıkların açılması, renginin açılması, çöküklüğünün giderilmesi sağlanabilir.
Göz Altı Lazer Tedavisi
Plazma enerjisi, praksiyonel lazer ve altın iğne gibi uygulamalar ile göz altının torbalanmasının giderilmesi ve sarkıklığının giderilmesi kırışıklığın açılarak sıkılaştırılması yani gençleştirilmesi sağlanabilir. Seans sayıları kişinin ihtiyacına bağlı olacak şekilde değiştirilmedir. Çoğunlukla hastalarda tek seans lazer tedavisi yeterli olup rejeneratif işlemlerle (GRP, Kök Hücre, Mezoterapi) desteklenmesiyle daha iyi sonuçlar ortaya çıkmaktadır.