Yüz Dolgusu
Yaş ilerlemesi ve birçok sebeplere bağlı olarak ortaya çıkan sarkma problemleri, cilt ve kas dokusunu besleyen yüz dolgu maddeleri ile desteklenerek sarkmış bir cilt görüntüsünün önüne geçilir. Yüz dolgusu kollajeni yükseltip cildi yenilediği için zamanla dolgular içerisinde erime gösterse dahi kişi daha kaliteli bir cilt görünümüne sahip olur. Tüm dolgu işlemlerinden 15-20dk önce hastaya anestezi krem sürülüp buz uygulaması yapılıp konforlu bir işlem uygulanır işlem süreside yaklaşık olarak 15-20 dakika da tamamlanır ve anında sonuç gözlenir.
Elmacık Dolgusu
Elmacık kemiklerine midfacelifting yani ortayüz yükseltme ile daha dinamik yüz hatlarına sahip olmak için her yüz için en gerekli dolgulardandır yüz ovalleşmeden nazolabial çizgilerinde rahatlamasını sağlar. Yüzün depresif üzgün ve yorgun görünümünü hemen ortadan kaldırır yerine fresh canlı genç bir yüz gelir.
Nasolabial Çizgiler
Burun kanat kısmından başlayarak dudak köşelerine inen kırışıklık problemidir. Ağız kenarlarında oluşan ve çökmelere neden olan bu görünüm, kişiyi olduğundan çok daha fazla yaşlı, yorgun ve estetik görünümden bir hayli uzak gösterir. Makyaj yaparak biraz gizlense de tamamen ortadan kaldırılamayan bu çizgiler deri altına enjekte edilir ve daha sonra uygulandığı bölgede kollajen artışı yaratarak cildin yenilenmesini ve sağlıklı görünümü sağlar. Yüz bölgesi dolguları arasında çok fazla tercih edilen bölgelerden olan nasolabial dolgu uygulaması ile sağlıklı ve genç bir görünüm elde edilir.
Marionette Çizgileri
İnsan vücudunun bütünsel anatomisinde yüz kısmındaki en hareketli kısım ağız ve çevresidir. Bu nedenle o bölgedeki deformasyonlar da daha fazla olmaktadır. Yaş alma ile beraber bu bölgede volüm kaybı olduğundan en zorunlu işlemlerden bir tanesidir. Genellikle Marionette çizgilerinin yok edilmesi için yapılacak işlemler lokal anestezi altında 15-20dk bekletilip işlem yapılır.
Şakak Dolgusu
Şakaklar yüz simetrisinde önemli rol oynar. Zamanla bu bölgede oluşacak çökme yüz simetrisini bozar, yüze sağlıksız bir görüntü verir. Bu bölgeye yapılacak dolgudaki amaç, sadece kayıp hacmi yerine koymaktır. Böylece yüzdeki kemiksi görüntü yok olur. Şakak çukuru ile elmacık arasındaki devamlılık sağlanır. Lokal anestezik kremlerle deri uyuşturulduktan sonra, dermal dolgu, ince bir iğne veya kanül ile şakaklara enjekte edilir.
Burun Dolgusu
Burun dolgusu ameliyatsız burun estetiğidir. Burun bölgesindeki şekil bozuklukları burun kemeri, eğrilik, düşüklük, doku kaybı, ameliyat sonrası düzeltme ve birçok problemlerden hyaluronik asit ile şekillendirilerek ameliyatsız bir şekilde estetik görünüm sağlanır. Uygulanması çok basit, acısız ve hızlı şekilde olan bu yöntem ile çıkık burun kemeri görüntüsü, burun düşüklüğü v.b problemlerin önüne geçilir.
Dolgu yaptırırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey alanında uzman birinden danışmanlık almanızdır. Dolgular geçici maddeler olsa da fazla ya da yanlış uygulandığında bölgedeki görünümü kötüleştirebilirler. Dolgular yapısına göre farklı kalıcılık sürelerine sahiptir. Yanlış uygulamalardan sonra müdahale edilerek eritilebildikleri için geri dönüşü olan bir işlemdir. Dolgu işlemlerinin geri dönüşü olan işlemlerden biri olması onu en çok tercih edilen medikal estetik uygulamalarından biri haline getirmektedir.
Dolgunun nereye enjekte edildiğine bağlı olarak bir miktar şişlik veya morarma yaşayabilirsiniz. Ancak bu etkiler çoğu kişide gözükmemekte, gözükse bile 2-3 gün içinde geçmektedir. Enjekte edilen bölgeye ve aldığınız dolgunun türüne bağlı olarak, hyalüronik asit dolgularınızın 12-15 ay, kemik üstü bölgelere uygulanan ve uzun süreli olduğu için sıkça tercih edilen kalsiyum hidroksiapatit yani kemik dolgularında ise 20-24 ay etkisini göstermesini bekleyebilirsiniz. Kemik dolgular, geçmişten beri elmacık, şakak, el, çene gibi bölgelerde kullanılan ve yaşlanma karşıtı bir şekilde çalışan dolgulardır. Kemik dolgular bölgedeki kolajen üretimini desteklerken aynı zamanda bölgede bir sıkılaşma ve lifting de sağlar. Kemik dolgunun diğer dolgulardan farkı ise kemik içerisinde bulunan bir maddeden oluşuyor olması ve kalıcılığının daha uzun sürmesidir.
Dolgular 12 yaşından sonra herkese yapılabilir. 18 yaşından önce ise aile gözetiminde tedavi gerçekleştirilebilir. Hamilelik dönemlerinde risk alınmaması gerektiği için kişiler medikal estetik işlemlerini doğumdan sonraya bırakabilirler.
Dolgu yaptırdıktan sonra dikkat etmeniz gereken birkaç önemli nokta vardır. Örneğin dolgu dokuya entegre olmadan önce bölgeye çok sert bastırırsanız; dolgu deri altında hareket edebilir ve istenilen görünümden uzaklaşabilirsiniz. Dolgu yaptırdıktan hemen sonra cildinize masaj yapmamak, hemen üzerine yatmamak, aşırı sıcak ortamlarda bulunmamak, ağır sporlar yapmamak ve alkol almamak gerekmektedir.