Kimyasal Peeling
Kimyasal Peelingler
Kimyasal peeling nedir?
Kimyasal peeling yüz, boyun veya ellerde cildin görünümünü iyileştirmek için kullanılan bir tekniktir. Cilde pul pul dökülmesine ve sonunda soyulmasına neden olan kimyasal bir solüsyon uygulanır. Yeni, yenilenmiş cilt genellikle eski cilde göre daha pürüzsüz ve daha az kırışıklıdır. Yeni cilt ayrıca güneşe karşı geçici olarak daha hassastır.
Üç temel kimyasal peeling türü vardır:
Yüzeysel veya öğle vakti peeling: Alfa-hidroksi asit veya başka bir hafif asit, cildi nazikçe pul pul dökmek için cildin yalnızca dış tabakasına nüfuz etmek için kullanılır. Tedavi, hafif cilt renk değişikliği ve pürüzlü cilt görünümünü iyileştirmek ve ayrıca yüz, boyun, göğüs veya elleri yenilemek için kullanılır.
Orta soyma: Hasarlı cilt hücrelerini çıkarmak için cildin dış ve orta katmanlarına nüfuz etmek için glikolik veya trikloroasetik asit uygulanır. Tedavi, yaşlılık lekelerini, ince çizgileri ve kırışıklıkları, çilleri ve orta dereceli cilt renk değişikliğini iyileştirmek için kullanılır. Ayrıca pürüzlü cildi yumuşatmak ve bazı kanser öncesi cilt büyümelerini, yani aktinik keratozları tedavi etmek için de kullanılabilir.
Derin soyma: Hasarlı cilt hücrelerini çıkarmak için cildin orta tabakasına derinlemesine nüfuz etmek için trikloroasetik asit veya fenol uygulanır. Tedavi, orta dereceli çizgileri, yaşlılık lekelerini, çilleri ve sığ yara izlerini giderir. Hastalar cilt görünümünde çarpıcı bir iyileşme göreceklerdir. İşlem yüzde kullanılır ve sadece bir kez yapılabilir.